Genetic Screening

Genetik Tarama

Öncelikle genel sağlık durumunuzu; kilonuzu, detoks kapasitenizi, kalp damar, kemik sağlığınızı, fiziksel ve ruhsal zindeliğinizi analizlerle ayrı ayrı belirliyor, bir sağlık haritası gibi masaya açıyoruz. Ardından yaşam şekliniz ve genetik geçmişiniz ile genel durumunuzun analizini yapıyoruz. Tüm bu bilgiler, hayat tarzınızın ve beslenmenizin ne şekilde devam etmesi gerektiğini gözlerimizin önüne seriyor.
Kalıtımsal durumunuzu yani ailenizden size aktarılan genleri değiştiremiyoruz ama seçimlerinizle zaten mutasyona uğrayan ve hastalıkları yaratan genlerinize en uygun yaşam şeklini yaratabiliyoruz. Genetik testler ışığında belirlediğimiz ideal gereksinimleriniz ile genlerinizin optimal aktivasyonunu sağlayabiliyoruz.
Hayat kalitemizi, sağlığımızı, yaşlanma sürecimizi belirleyen zaman içerisinde genlerimize nasıl davrandığımızdır. Vücudumuza aldığımız besinlere veya karşılaştığımız kimyasallara nasıl tepki vereceğimizi genlerimiz belirler.
Hücrelerimizde milyonlarca enzimatik reaksiyon olmaktadır ancak bu hepimizde aynı işlemiyor. Nasıl işlediğini veya bazı mekanizmaların işlemediğini önceden belirlemek sizin yaşam biçiminizi en doğru şekilde seçmenizi sağlayacaktır. Neyi yiyip neyi yememeniz gerektiğini, aldığınız ilaçlardan ne kadar faydalanacağınızı ve daha bir sürü detayı bırakın genleriniz söylesin! Çünkü onlar, sosyal medyada ve ekranlarda her gün neler yapmanızı ve ne tüketmeniz gerektiğini söyleyen üçüncü şahıslardan daha bilgili ve daha çok ‘olayın içinde’.
Genetik testlerin nerede nasıl yapıldığı ve yorumlayan kişilerin bilimsel ehliyeti ve geçmişi de dikkat edilmesi gereken bir diğer konu. Biz halihazırda genetik biliminden fazlasıyla yararlanmaya başladık. Genetik hakkında bildiklerimizin tüm testleri ve yorumcuları standardize etmesini sağlayacak kadar da gelişmediğini, bu yüzden de güvenilir laboratuvarlara ve analiz okuyucularına ihtiyacınız olduğunu özellikle eklemem gerek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can we help you?